دبستان احمدی روشن مریوان و گسترش خوبی ها

                محمدرضا نیک نژاد، ص آخر روزنامه شهروند، 4 خردادماه 95

مانند همیشه برای بررسی خبرها و رویدادهای صنفی- آموزشی، گروه های تلگرامی را مرور می کردم که چشمم به دو – سه عکس افتد. گروهی دانش آموز و سه - چهار آموزگار با چند کیسه پلاستیکی زباله و پر، عکس گرفته بودند. با این توضیح که "جمع آوری زباله های پارکهای شهروند و گوڵان ازطرف دانش آموزان پایه ی پنجم "دبستان شهید احمدی روشن" مریوان، امروز 28 اردیبهشت 95 . (سیروان مصنفی، جهانگیر محمدی و مظفر ازنب و جلال محمودی کادر آموزشی همراه دانش آموزان)"

این روزها از گوشه و کنار کشور خبرهای وابسته به پاسداشت و نگهداشت محیط زیست - هر چند کم شمار- اما بیش از گذشته به چشم می خورد. این نشان از توجه بیشتر شهروندان ایرانی به زیست بوم خود دارد و بسیار امیدوار کننده است. اما بی گمان کنش های آموزشی انجام گرفته در گستره محیط زیست باید بیش از این ها از سوی ساختار آموزشی پشتیبانی و تشویق شود. نمونه چنین تشویق ها و پشتیبانی هایی را می شود در نوشتاری بنام " مدرسه های سبز"  یافت. در این نوشتار به کنش های گوناگون آموزشی برای پر توان کردن فرهنگ محیط زیستی در یکی از کشورها پرداخته شده است. در بخش هایی از آن می خوانیم که : " مدرسه ها در حال بازیافت، کاهش زباله، نگهداشت انرژی، حفظ منابع، جلوگیری از آلودگی آب و تلاش برای زدودن مواد سمی هستند.... سیاست های سبز افزون بر منافع دراز مدتِ بهینه سازی محیط زیست، می توانند به ارائه محیطی سالم برای دانش آموزان و کارمندان مدرسه یاری رسان باشند.... روز 24 آوریل 2012 بعنوان روز مدرسه های سالم اعلام شده است و در این روز مدرسه هایی که در تلاش های زیست- محیطی کامیاب بوده اند را برگزیده و پاداش ارزشمندی از سوی " اداره حفظ محیط زیست" را به آنها می دهند.... اداره محیط زیست با تهیه کتاب ها و جزوه هایی برای آموزشگران، طرح ها و روش های آموزش های محیط زیستی را در دسترس آنها قرار می دهد. این اداره آموزگارانی که در کلاس بر جستارهای زیست- محیطی تمرکز می کنند را پشتیبانی[و تشویق] می کند. همچنین مسابقه های پوستری برپا می شود تا دانش آموزان علاقه مند بتوانند در آنها شرکت نمایند...." اما پرسش اینجاست که سامانه آموزشی و سازمان محیط زیست ما در این زمینه ها چه کار شایسته ای انجام داده اند؟ نگارنده بعنوان آموزگاری با سابقه 25 سال هیچ کار سامان یافته ای در این باره ندیده ام. اما در چند سال گذشته شهر مریوان در کنش های محیط زیست پیشگام بوده است. برای نمونه سال گذشته و در روزجهانی محیط زیست کنشگران صنفی فرهنگیان این شهر زباله های بخشی از منطقه اورامان را پاک سازی کردند، شکارچیان منطقه در کنشی گروهی اسلحه های خویش را شکستند، انجمن سبز "چیا" ی این شهر به عنوان برترین انجمن کشور در نگهداشت و پاسداشت محیط زیست برگزیده شد، تشکیل گروه مردمی و سازمان یافته ای برای خاموش کردن آتش های احتمالی – این گروه در آتش سوزی جنگل های ایلام حتی زودتر از نهادهای دولتی به محل رسیدند و در فرونشاندن آتش تلاش کردند، آزاد کردن پرندگان قفسی و از آن میان کپک ها و .... به هر روی بی گمان برای گسترش چنین کنش های ارزشمندی نه تنها باید در پی بنیان گذاری ساختار آموزشی توانمند برای فراگیری فرهنگ محیط زیستی در مدرسه ها و جامعه باشیم بلکه گفتن و نوشتن و شناساندن کنش هایی مانند کار خودجوش و ارزشمند آموزگاران دبستانِ " احمدی روشن" و تشویق شان می تواند راهی ارزشمند و کنشی کارا برای گسترش فرهنگ محیط زیستی باشد.   

http://shahrvand-newspaper.ir/news:nomobile/main/64616/-%d8%af%d8%a8%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%ad%d9%85%d8%af%db%8c-%d8%b1%d9%88%d8%b4%d9%86-%d9%85%d8%b1%db%8c%d9%88%d8%a7%d9%86-%d9%88-%da%af%d8%b3%d8%aa%d8%b1%d8%b4-%d8%ae%d9%88%d8%a8%db%8c%e2%80%8c%d9%87%d8%a7

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد